VJEČNA MISTERIJA

Madeleine McCann nestala je prije 17 godina, roditelji poslali dirljivu poruku: ‘Teško je izgovoriti tu brojku‘

Glavnom sumnjivcu za Madeleinenin nestanak se trenutno sudi u Njemačkoj zbog nepovezanih seksualnih prijestupa

Kate i Gerry McCann

 Clemens Bilan/Ddp Images Via Afp

Roditelji malene Madeleine McCann objavili su priopćenje u petak, na 17. godišnjicu njezinog nestanka, rekavši da "odsutnost i dalje boli".

"Prošlo je 17 godina otkako nam je Madeleine oduzeta", piše u poruci objavljenoj na službenoj internetskoj stranici Find Madeleine.

"Teško je čak izgovoriti tu brojku, a da ne odmahujemo svojim glavama u nevjerici".

"Premda smo sretni na mnoge načine i sada možemo voditi relativno normalan i ugodan život, živjeti u neizvjesnosti je i dalje veoma uznemirujuće, a odsustvo i dalje boli".

Bračni par je dodao: "Vaša podrška nas nastavlja ohrabrivati i jača naše snage da idemo dalje. Znamo da ljubav i nada za Madeleine i volja da ju se pronađe ostaje, čak i nakon toliko godina, i zaista smo zahvalni na tome".

"Hvala vam opet što se sjećate Madeleine i sve nestale djece".

Madeleine McCann iz engleskog mjesta Rothley nestala je 3. svibnja 2007. u portugalskom odmaralištu Praia da Luz, gdje je bila na odmoru sa svojim roditeljima, koji su tada trogodišnju Madeleine i njene mlađu braću blizance ostavili da spavaju u apartmanu dok su oni s prijateljima otišli na večeru u blizini.

Ranije ovog tjedna je potvrđeno da je britansko ministarstvo unutarnjih poslova odobrilo dodatnih 192.000 funti (oko 224.000 eura) za istragu Scotland Yarda o nestanku Madeleine.

Glavnom sumnjivcu za Madeleinenin nestanak se trenutno sudi u Njemačkoj zbog nepovezanih seksualnih prijestupa, navodno počinjenih u Portugalu između 2000. i 2017.

Četrdesetsedmogodišnji Nijemac, poznat kao Christian B zbog strogih zakona o zaštiti privatnosti u Njemačkoj, proveo je mnoge godine u Portugalu, uključujući mjesto Praia da Luz otprilike u vrijeme Madeleineninog nestanka.

Trenutno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja starije žene u njenom domu u Praia da Luzu 2005.

Porekao je sve optužbe i bilo kakvu uključenost u nestanak Madeleine.

Njemački tužitelji su u lipnju prošle godine rekli da zasad ne mogu povezati predmete zaplijenjene u novim pretresima vezanim uz McCann s istragom njezinog nestanka.

Veliko područje oko brane Arade, udaljene oko 48 kilometara od mjesta gdje je Madeleine nestala, ograđeno je u svibnju 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:57